buy the afghan whigs in spades

Order The Afghan Whigs'
New Album: In Spades

Powder Burns – Spirit.no

Spirit.no by Marius Asp
Rating: 5/6

Anybody translate Norwegian? — sk

”I hope I see you out tonight, I hope we get it on”. Greg Dulli, den alternative soulrockens ukronede fitteprins, er fortsatt farlig.

Etter et drøyt tiår som leder av strålende Afghan Whigs dannet han i 1999 Twilight Singers, som på de første to forsøkene rotet seg bort i ukledelige chill-arrangementer og en selvhøytidelighet som var uutholdelig selv til Dulli å være. I 2004 løsnet det imidlertid: Coveralbumet She Loves You, der skumringssangerne spilte låter av bl.a. Bjørk, Mary J. Blige, John Coltrane og Nina Simoe, hintet om at det fortsatt var liv i sexpistolen, og med Powder Burns fjerner de all tvil.

Dullis favorittemaer er fortsatt død, sex, skyld og rock n’ roll, men her ligger det i tillegg noe annet under – er det vemod eller raseri? Albumet ble spilt inn i New Orleans, før og etter orkanen Katrina, i et falleferdig studio med blinkende lys og strømaggregat.

Foreløpige favoritter: ”There’s Been An Accident”, ”Bonnie Brae” og ”Forty Dollars”, tre låter som alle ville passet inn på Whigs’ monumentale 1965 – og tre gode bevis på at du ikke trenger å skrive mer enn èn låt gjennom hele karrieren, bare den er god nok.

Comments are closed.

Copyright 2022 Summer's Kiss · RSS Feed · Log in