buy the afghan whigs in spades

Order The Afghan Whigs'
New Album: In Spades

Amber Headlights – Revolver.nu

REVOLVER / ALBUM / GREG DULLI – Greg Dulli’s Amber Headlights

I got my hand on the wheel
and another on my fire-
i smell trouble, girl
that i aim to stop

Detta projekt startade i kölvattnet av splittringen av The Afghan Whigs splittring 2001. Greg Dulli och ett gäng musikant polare riffade fram ett gäng idéer och några fastnade på tape. I samma veva dog Dullis vän Ted Demme, filmaren som inspirerade honom att spela in The Twilight Singers “Blackberry Bell”. Tiden gick och “amber highlights” föll i glömska. Under slutet av 2004 och början av 2005 blev Dulli ifrågasatt angående var “amber”-äventyret tagit vägen av musikantvänner som Jon Skibic och Mathias Schneeberger. Tiden var inne att avsluta projektet.

I god elektrisk anda som bygger arvet från The Afghan Wigs, fortsätter mafiosoikonen med diger kvinnlig uppbackning, att med stämsång och god riffglädje hitta storformen på denna efterlängtade återkomst. Att The Twilight Singers stundtals visat god form hindrar inte att jag då och då smygnostalgiskt dammat av “1965” och undrat när uppföljningen skall dyka upp. För hur det än är, så finns det stunder som “So Long” och “Cigarettes” där samspelet når oanade höjder, där whiskeystämmor och elgitarrer flätas samman i ett strövtåg utan återvändo. Svävande stråkar med piano klinkande och duetten med Petra Haden i “Pussywillow” är på ett sätt ledmotivet till detta strövtåg av svarta kärlekssånger.

Tyvärr når inte alla kompositioner upp till den inledande toppformen och nyfikenheten lägger sig en aning, men storbandskänslan som är skapad i replokalen återges levande och det är utan tvekan en gnistrande återkomst. Som jag har väntat.

The cigarettes are gonna kill me, i know
i gotta get a light before i hit the door-
does anybody have a light?
well, aidez-moi, cuz i need to get right
Daniel Robertsson – 9 februari 2006

=======
Translations welcome….

Comments are closed.

Copyright 2022 Summer's Kiss · RSS Feed · Log in